Bioterapija

Bioterapija je učinkovita, holistička tehnika za liječenje tjelesnih bolesti, emocionalnih blokada, mentalnih prepreka i duhovnih tegoba. Temelji se na razumijevanju da je svatko od nas kompleksan, interaktivni energetski sustav. Znanost je počela shvaćati da nekoliko suptilnih tijela okružuje fizičko tijelo. Kada ste zdravi, životna energija (ili chi) slobodno teče kroz vaše energetsko polje, pružajući osjećaj samopouzdanja, utemeljenosti i osjećaja sklada sa sobom i sa svijetom.

Međutim, ako ste osjetili znatnu količinu stresa, ustrajete u pridržavanju prošlih emocija ili ste razvili sustav vjerovanja koji nije u skladu s vašom životnom svrhom – energija unutar vašeg bioenergetskog polja postat će stagnantna ili čak blokirana. Ova “zaglavljena” energija teži da se kristalizira oko onih djelova Vas sa kojima se do sada  niste bili spremni suočiti  ili jednostavno nemate određena znanja ili alate za to.

Iako možete ostati bez svijesti o tome što se događa u vašem energetskom polju, vaš viši um je potpuno svjestan onoga što se događa. Kako bi vratili ravnotežu, nastojat će vam osvijestiti problem – kroz “alarmna zvona” bolesti, depresije, ovisnosti, neusklađenosti odnosa ili neke druge vrste traume. Možete postati zbunjeni, izgubljeni ili čak u zastrašujućem stanju dok tražite sredstvo koje će vam pomoći da se vratite u zdravlje – zdravo stanje…

Bioenergija sadrži sve informacije o vašem zdravlju i vašoj bolesti.

Bioterapija pruža sredstva za prevladavanje ove krize. Emocije i misli iz prošlih iskustava brišu se iz vašeg energetskog polja. Sada, energija može glatko teći svojim pravim putevima – i tijelo iscjeljuje. Um se također vraća u otvorenije i prijemčivije stanje, dopuštajući višoj inteligenciji da uđe i tiho ukloni prepreke koje su vas spriječile da uživate u prirodnom stanju zdravlja i blagostanja.

Bioenergetski proces i dalje funkcionira dugo nakon završetka terapije, stvarajući “mrežu mosta” između suptilnih i fizičkih tijela i prenošenja novih informacija u vašem sustavu. Od stanične do duhovne razine, proces rasta i iscjeljenja ubrzava se. Lekcije naučene u jednom području života mogu se primijeniti na druga područja. Tada se počinjete buditi novim mogućnostima zdravlja i cjelovitosti, jer se vaše pozitivne namjere ostvaruju sve češće – s manje i manje napora.

Možda je najveća korist ovog djela samo-osnaživanje koje dolazi s poznavanjem da su osjećaji, mentalni blokovi i bolesti samo privremeni nastupi u vašem energetskom sustavu. Zapravo, ne postoji stanje koje se ne može izliječiti s pozitivnom namjerom i prikladnim tretmanom.

Naše stanice, tkiva i organi vibriraju energijom.

Naš je život vrlo često pod stalnim negativnim vanjskim utjecajima; stres, nepravilna i nezdrava prehrana, promjena klime i još mnogo toga. Ti vanjski utjecaji ako duže vrijeme djeluju mogu ostaviti značajne promjene na našem energetskom polju (aura) koje se kasnije odražavaju i na materijalnom nivou našeg bića, pa dovode do fizičkih problema.

Bioterapija  je nježna, neinvazivna, sigurna i dokazana metoda liječenja koja učinkovito rješava širok raspon stanja kod odraslih, djece, pa čak i životinja. Primijenjena tijekom četiri uzastopna dana, bioterapija vraća imunološki sustav na najučinkovitije ljekovito stanje, daje informacije tijelu da ubrza vrijeme ozdravljenja i oporavka, pruža olakšanje boli i vraća protok krvi za brže ozdravljenje. Ova snažna metoda iscjeljivanja koristi specifične energetske protokole za upotrebu na tijelu i oko nje, a kada se pravilno primjenjuju, informacije o čistom zdravlju unose se u imunološki sustav, daju ravnotežu na bioenergetsko polje i omogućuju samoizlječenje.

Bioenergija naročito pomaže kod problema sa:

  null
 • Disanjem (astma, bronhitis, upala pluča…)
 • Imunitetom
 • Cirkulacijom
 • Kroničnim bolom
 • Visokim i niskim kvnim tlakom
 • Sportskim ozljedama

Bioenergijom se mogu ublažiti i otkloniti:

 • Kronične boli (reumatoidne tegobe, išijas…)
 • Stres
 • Nesanica
 • Strah
 • Uznemirenost
 • Alergije, neurodermatitis, psorijaza…
 • Dijabetes, gangrena
 • Impotencija
 • Nesigurnost i drugi psihički i emotivni problemi

Na što sve utjeće terapija bioenergijom:

  null
 • Izravno povećava imunološki sustav i zdravlje
 • Emocionalna i psihička stanja i traume kao što su anksioznost, depresija, umor, napadi panike, nisko samopoštovanje, hiperaktivnost, hormonska neuravnoteženost, problemi sa štitnjaćom …)
 • Pomaže postići vrhunske performanse; životne, sportske, profesionalne itd.
 • Fizički uravnotežuje elektromagnetska polja u i oko tijela
 • Stresni problemi i neurološke bolesti
 • Zdravstveni problemi s unutarnjim organima, migrene, sinusi, gastritis
 • Zastoji u energiji, gubitak / nedostatak energije
 • Uklanja kronične boli u leđima i vratu
 • Manji i glavni zdravstveni problemi
 • Regenerira tkivo
 • Intenzivno povećava cirkulaciju krvi
Najveći broj bolesti rezultira blokiranjem prirodnog protoka kreativne energije pojedinca, uzrokujući suzbijanje bolnih i neugodnih iskustava koje život donosi.

Iscjeljivanje bioenergijom je proces u kojem postajemo svjesni potisnutih emocija, boli, kognitivnih pojmova i strahova koje smo dugo potiskivali u našoj podsvijesti. Oni imaju snažan utjecaj na naše tjelesno i mentalno zdravlje i njihovu ponovnu integraciju u jedinstvo našeg bića. Iscjeljivanje bioenergijom utječe i na posljedice i temeljne uzroke problema i vodi do boljeg razumijevanja naše istinske prirode. To uključuje proces opraštanja, kao i prihvaćanje sebe i svijeta oko nas. Rezultat je jednostavnost i uklanjanje velikog broja zdravstvenih problema i pokretanje unutarnjih promjena koje izravno utječu na sve naše navike, odnose s drugim ljudima i obrasce ponašanja koje nismo uspjeli promijeniti. Č

Čovjek je svemir u malome!

Tijekom liječenja tijelo osobe koja se liječi ulazi u meditativno stanje (alfa frekvencija 7,8 – 8 Hz) tijekom koje se energija usmjerava kroz moje ruke, utječući na vaše energetske centre (čakre) i energetsko polje (auru) povezane s mentalnim stanjem (misli, emocije, akcije) i opskrbljuje vaše tijelo i organe energijom.

Tijekom terapije, senzacije mogu varirati – od vrlo snažnih senzacija do stanja bez bilokakvih osjeta; počevši od osjećaja fizičke topline i užitka do dubokih uzdisaja i plača tijekom uklanjanja blokada energije i oslobađanja potisnutih osjećaja. Neki ljudi osjećaju trnce, blago peckanje ili osječaj pritiska, hladnoću, iznenadni osječaj velike temperature duž čitavog tijela, umor, plutajući osjećaj u ekstremitetima, nehotične trzajne pokrete tijela, slabost, vrtoglavicu… No bez obzira na prisutnost ili neprisutnost senzacija nakon terapije osjećat ćete se opušteno i smireno. To su jednostavno subjektivni aspekti uravnoteženja i oslobađanja energije koja se odvija. Dakle netko osjeća, netko ništa ne osjeti, ali i jedan i drugi primaju, jer svatko je jedinstven i stoga reagira na svoj jedinstven način. Međutim, valja napomenuti da je iscjeljivanje bioenergijom nježan rad na vašoj duši pa se treba pažljivo pristupiti. Također, preporučuje se da u dane kad se dolazi na terapiju bioenergijom, svoje obveze smanjite na minimum i da se u te dane maximalno posvetite sebi jer će na taj način doći do mnogo bržih i većih rezultata. S obzirom na to da je jedan od ključnih uzroka Vaših tegoba upravo stres uzrokovan Vašom svakodnevicom, bilo bi poželjno, da u te dane mjenjate svoj životni ritam i navike i polako ih zamjenite sa zdravijim i kvalitetnijim, jer važno je Vaše dugoročno zadovoljstvo, a ne samo privremeno na nekoliko dana.

Priroda energije je da se kreće

Terapija bioenergijom djeluje tako što uravnotežuje energiju životne energije unutar i oko tijela. Radi se o neinvazivnom sustavu iscjeljivanja koji koristi tehnike ruku oko energetskog polja tijela, poznatog i kao bio-polje. Te tehnike ruku pomažu ukloniti blokiranu ili stagniranu energiju uzrokovanu stresom u našim životima.

Kada se ti energetski blokovi zadržavaju duže vrijeme u našem tijelu javljaju se određene zdravstvene tegobe i bolovi. Moj zadatak kao terapeuta bioterapije je locirati blokade energije, neravnoteže, a zatim nastaviti oslobađati ove blokade energije kroz niz jedinstvenih pokreta rukom, što zauzvrat omogućuje energiji života da prođe kroz tijelo.

Iscjeljivanje bioenergijom kao terapija temelji se na ponovnom balansiranju energetskog polja tijela.

Ta energija kroz vlastitu inteligenciju vibrira do same jezgre našeg bića i otključava ljekovitu sposobnost koja leži uspavana unutar svake ćelije tijela. Cijela terapija temelji se na dovođenju energetskog tijela u svoje idealno stanje – tzv. balansirano stanje. Kada je energija u tijelu uravnotežena i ravnomjerno okružuje naše fizičko tijelo, dobro smo. Međutim, kada je naše energetsko tijelo okruženo fizički na nepravilnom, iskrivljenom modelu, počinjemo biti bolesni.

Terapeut ne koristi vlastitu energiju, oni su odašiljač (medij) bioenergije izvana. Energija sadrži sve informacije potrebne tijelu kako bi se na inteligentan način izliječilo, onda se energija prenosi na mjesta gdje je to potrebno ili se višak energije uklanja s mjesta gdje je potencijal previsok (infekcija ili bol). Na taj način terapeut, poput mehaničara pruža tijelu alate sadržane u bioenergiji koje su neophodne za pravilno funkcioniranje imunološkog sustava i tijelo počinje samo iscjeljivati.

Tijekom terapije osječat ćete se opušteno i približavat ćete se stanju u sadašnem trenutku, osjećat ćete se kao da ste podignuti, osječat ćete se oslobađajuće. Tjelesna aktivnost i proces razmišljanja će se usporiti dok će anksioznost i depresija biti u padu. 

Bioterapija pomaže stimulirati imunološki sustav, tako da se tijelo može izliječiti.

Kada smo zdravi, svaka stanica u svakom dijelu našeg tijela vibrira na optimalnoj frekvenciji. Jednako tako, svaki organ također djeluje na određenoj frekvenciji i tako dalje u cijelom tijelu. Međutim, kada se bolesti ili tegobe pojavljuju u određenom području tijela, stanice više ne rade i ne vibriraju na normalnoj zdravoj frekvenciji, tako da tijelo može iskusiti bolest.

Sve je napravljeno od vibrirajućih energetskih polja.

Znanost sada potvrđuje da kad počnemo dublje gledati u fizički oblik i u ono što vidimo kao “materiju”, postajemo svjesni da se nalazimo u subatomskom kvantnom svijetu stvaranja.

U ovom mikro svijetu valova i čestica sve se razbija u čistu energiju. Sve je napravljeno od vibrirajućih energetskih polja, uključujući i naše tijelo. Mi smo stalno u međusobnim područjima energije, volimo li to ili ne. Zbog toga na nas utječu energetska polja drugih ljudi; svojim mislima, osjećajima i njihovim vibracijama.

Možemo utjecati ne samo na vlastita energetska polja našim mislima, osjećajima, uvjerenjima i stavovima, već možemo utjecati i na one oko nas – na ljude s kojima živimo ili radimo, plus na one koji prolaze kroz naše energetsko polje svaki dan. Imamo vlastita energetska polja koja nas okružuju i istodobno imamo univerzalno energetsko polje od kojeg smo svi sastavni dio.

Mi smo poput graška u divovskom loncu juhe – odvojeni ali istodobno povezani. To je ono što se podrazumijeva pod “Mi smo svi jedno.” Svi smo dio jednog polja energije – Univerzalno polje energije – Svijest.

Bioterapija se primjenjuje u suradnji sa medicinom i pokriva široki spektar bolesti – od prevencije do liječenja svih psihičkih i fizičkih bolesti.

Djelovanje bioenergije


“Bioenergija djeluje na podatomskoj razini u svim stanicama tijela. Jača oslabljeni obrambeni (imunološki) sustav. Povečava protok krvi. Promjene u električnoj napetosti tkiva. Poboljšava rad enzima. Brzo analgetičko djelovanje.
Bioenergija je jedna od vrsta energoterapije kojom se uklanjaju energetske blokade koje su uzrok i/ili uzrokuju psihičke blokade, emocionalne tegobe ili u konačnici bolesti na fizičkoj razini tijela. Bioenergijom se uravnotežuju energije u našem organizmu kako bi se postigli preduvjeti za samoiscjeljenje.”

Bioenergija je informirana energija s brojnim djelovanjima i sposobnostima koji su potrebni za dobro raspoloženje, sreću, mir, zdravlje, normalno djelovanje uma, duše i tijela. U tim stanjima bioenergiju ne osjećamo. Pomanjkanje bioenergije pokazuje se raznim simptomima, znacima bolesti i različitim bolestima. Simptomi i bolesti javljaju se tamo gdje je tijelo najslabije. Tamo gdje je najslabija karika. Kod nekih na srce, kod drugih na probavni sustav, kod trećih na hormonski sustav i malignim bolestima. Dovod bioenergije u tijelo uravnotežava narušeno stanje bioenergije i pomaže u liječenju.

“Bolest je nešto prirodno , što pripada životu, kako u njegovom fizičkom, tako i u duhovnom obliku. Ali ne samo da je bolest prirodna, već je i potrebna čovjeku, jer ga poput vatre čisti od nataložene fizičke i duhovne prljavštine.”

Bioterapija na daljinu

Ima potpuno jednako djelovanje kao da je klijent prisutan fizički. Energija je informirana, inteligentna, brža od svjetlosti i ako je osoba npr. u Americi nema nikakve razlike u djelovanju. Tretmani bioenergijom rade se i na daljinu, potrebna je samo slika novijeg datuma.


Stres  uzrok naših stanja

Stres je stanje koje prethodi stvaranju bolesti na fizičkom planu a proizvod je neuravnoteženog načina življenja. Stres je posljedica energetske iscrpljenosti do koje dolazi zbog naših vezanosti za unutrašnje i vanjske svjetove i stvari. Otpuštanjem raznih ovisnosti prestajemo se iscrpljivati. Energija koju smo prije trošili uzalud poput Sizifa može ipak poslužiti.  Nagomilani stres u nama je teret kojeg nosimo svakodnevno uvećavajući ga novonastalim, i mi podsvjesno iz nekog razloga mislimo da je to dobro za nas te da nam to treba. Vi se jednostavno ne možete zamisliti bez tog stresa. Ali onog trenutka kada odbacite to, energija koju ste trošili za nošenje tog stresa sada ostaje ponovno vama na raspolaganju. Stres je uzrokovan velikim sumanutim i bezumnim razbacivanjem energije. Očistite se i odbacite iz svog života sve nepotrebno i sve što vas opterečuje i guši.

Prirodna i druga zračenja

Veliki utjecaj na naše zdravlje ima i naše mjesto spavanja. Ako smo tijekom noći,  izloženi mjestima koja zrače podzemnim vodama, kozmičkim zračenjem, elektrosmogom i sl., može s vremenom doći do oboljenja, jer je tijelo jako senzibilno te se tijekom noći treba odmarati, a ne puniti negativnim energijama koje nas zrače, crpe i naposljetku učine bolesnim. Isto tako na nas i naše zdravlje imaju i ostala mjesta na kojima duže boravimo, ali najveći utjecaj od svih ima mjesto spavanja. Eliminacijom zračenja ili izbjegavanjem takvih mjesta naše zdravlje može se obnoviti.

„ Ljudi, biljke ili kozmički prah,
svi mi plešemo na tajanstvenu melodiju
koju negdje u daljini svira nevidljivi glazbenik.“


Česta pitanja i reakcije na tretman bioenergijom

Da  li sustav vjerovanja ili nevjerovanja u bioterapiju utjeće na put iscjeljenja?

Ne, sustav vjerovanja već više misli koje su se formirale oko onoga što su spremne razmotriti što je više moguće za njihovo zdravlje i iscjeljenje. Ne morate vjerovati u bioterapiju, jer ona svejedno funkcionira, ali osoba koja prima terapju mora biti otvorena za iscjeljenje. Postoji tvrdnja da bioenergija radi na svakom tijelu, ali ne i na svaki um. Um je nadglednik tijela i ako ono što misli, misli u izravnom sukobu s inteligentnom energijom koja se kreće i komunicira s tijelom, energija se neće zadržati i tijelo se neće izliječiti. Um ili dopušta, ili ne. Takva osoba trebala bi primiti mnogo više tretmana da bi se s vremenom vidjelo poboljšanje u njegovom stanju, za razliku od nekoga tko dolazi neutralno i otvoren je za mogućnost, koju može vidjeti kao preokret njegovog stanja nakon samo jednog tretmana.

Terapija je uspješna iako osoba ne vjeruje u postojanje suptilnih zračenja što je plod neznanja i neinformiranosti. Tokom terapije naša podsvijest i svaka naša stanica točno znaju što se događa i tijelo bez problema prima energiju, jer ta energija nije ništa strano, sve je to poznato našem tijelu. Naravno da je lakše raditi s osobom koja otvoreno prilazi bioterapiji. Svatko mora sam odlučiti kako će se liječiti i da li će se liječiti. Pacijent u prvom redu mora biti svjestan vlastitog života i puta koji ga je doveo do točke oboljenja. Mora shvatiti da je jedini krivac za svoje trenutno zdravstveno stanje on sam, i da bez njega neće ni doći do izlječenja. Prolazak kroz bolest je prolazak kroz krizu, a time i nadilaženje krize. Bolest nas na težak način prisiljava na transformaciju svijesti tj. bolest nas mijenja prema kvalitetnijem i punijem životu.

Što se događa nakon moje četvrte terapije?Je li to to?

Budući da je bioenergetska terapija prijenos zdravih informacija na vibracijsku ravninu, svako liječenje jača i cementira ove nove informacije o zdravlju na staničnoj razini stvarajući naviku ili sjećanje na iscjeljenje umjesto bolesti. Svakim tretmanom vaš imunološki sustav povećava se sve više i više. Četvrtoga dana programa objasnit ću detalje o svim neposrednim mjerama koje treba poduzeti u vezi s prehranom, vježbanjem, odmorom, stavom itd. Na kraju četverodnevnog programa pacijent će biti svjestan upravo onoga što je potrebno od njih kako bi povratio svoje zdravlje, što je s pravom njihovo. Ono što je najvažnije, zdravstveni sustav Kagira poziva ljude da preuzimaju kontrolu i odgovornost za vlastiti život i zdravlje, što zauzvrat dovodi do samorazumijevanja.

Hoću li se morati vratiti nakon četvrte terapije?

Obično ljudi ponovo dolaze na terapiju na četiri uzastopna tretmana nakon oko dva mjeseca. Nakon toga je u potpunosti do klijenta ako se želi vratiti. Imam mnogo klijenata koji su imali vrlo ozbiljne bolesti i tegobe i koji vode vrlo zauzet život i odluče se vračati svaka dva mjeseca na održavanje.

Hoću li biti “izliječen” za četiri dana?

Četiri dana se smatraju jednom cjelinom, a ponekad je to sve što trebate. Ako je potrebno više, liječenje se može ponoviti nakon pauze od mjesec dana. Neki će simptomi samo nestati, a neki će trebati praćenje. Vaše tijelo radi iscjeljivanje, svi su ljudi različiti, pa ne mogu procijeniti koliko bioenergije  vam je potrebno.

U kojem vremenskom razdoblju se mogu očekivati prvi objektivni rezultati terapije?

Od 15 do 90 dana ovisno o stanju koje se tretira mogu se očekivati rezultati koji su mjerljivi sredstvima konvencionalne medicine. Ponekad se u prvih 15 dana po završetku terapije pojačaju simptomi ili se pojavi naglo pogoršanje tj. kriza što znači jaku reakciju tijela na pojačani rad obnovljenog imuno sustava, ali ta reakcija je kratkog vijeka.

Ova metoda je neinvazivna i vrlo djelotvorna bez obzira na dob ili stanje koje se tretira.

Tijekom četiri dana nisam se osjećao mnogo bolje, ali dva tjedna kasnije bol mi je nestala. Zašto je trebalo tako dugo?

Dugo je trebalo da energija / informacije dođu do vas na nesvjesnoj razini i uzrokuju sve fiziološke promjene potrebne za iscjeljenje.

Što bi morao osječati tokom terapije?

Ovisno o čovjeku senzacije tijekom samog tretmana mogu biti vrlo burne ili gotovo nikakve. Većina ljudi osjeća jaku žareću toplinu, trnce, strujanje, osjećaj hlađenja, pritisak, privlačenje, trenutačno olakšanje, umor i pospanost, nekontrolirani plač i smijeh, lebdenje ili pomicanje  ekstremiteta, nesvjesticu i vrtoglavicu. Ukoliko pacijent ništa ne osjeti tokom terapije to nije pokazatelj uspješnosti terapije jer je svatko jedinstven pa u skladu s time reagira.

Svaki tretman bioenergijom najčešće za posljedicu ima neku vrstu reakcije (češće mokrenje, jače znojenje, zimica, pospanost, omamljenost, neuobičajenu kratkotrajnu bol ili temperaturu…), no na svaku tu reakciju treba gledati pozitivno, jer se tijelo samostalno nakon tretmana čisti i iscjeljuje. Jače reakcije kod većine poremećaja u energijama nestaju ili postaju neprimjetne već nakon drugog ili trećeg tretmana.

Oko drugog ili trećeg tretmana, neki bolesnici mogu doživjeti čišćenje i otpuštanje kao da se njihovo stanje pogoršava. Zapravo, ovo je dobar znak i važan je dio procesa ozdravljenja. U mom iskustvu kratkotrajno pogoršanje simptoma obično je uvod u povratak na punu zdravstvenu zaštitu. Nakon terapije neki klijenti odmah počinju osjećati izvanredne promjene u svom zdravlju. Drugi su postali svjesni svoje bolesti nekoliko dana nakon trapije dok njihovo tijelo počinje otpuštati godinama ustajalu i nakupljenu energiju. Klijenti mogu primijetiti da se vrlo malo događa u početku, ali otkriju da su njihove bolesti nestale tijekom tjedana nakon terapije.

Koja je stopa uspjeha za ovu metodu?

Preko 90% ljudi koje liječimo dolaze do poboljšanja ili potpunog preokretanja njihovog stanja. Promjene su postepeno vidljive od prvog dana primanja bioenergije do četvrtog dana. Postoje i drugi koji vide poboljšanja u par tjedana, mjesec dana kasnije, čak i nekoliko mjeseci kasnije… bioenergija nastavlja raditi kroz vaš sustav dugo nakon što ste ju primili. Neki će trebati više tretmana prije nego se simptomi ili određena tegoba potpuno preokrenu na bolje. Vrijeme iscjeljivanja svake osobe je drukčije, i to se uglavnom povezuje s njihovim odnosom na njihovu bolest, kao i njihovu sposobnost da budu otvoreni i predani procesu njihova iscjeljenja.

Zašto je ovom terapijom potrebno liječenje četiri dana za redom?

Mnogo je razloga za to, a primarno je da je potrebno četiri dana da bi se bioenergetsko polje preoblikovalo kako bi novi energetski uzorak zdravlja “držao”. Mnogi me pitaju ovo pitanje, a neki se frustriraju da ne mogu naći vrijeme u svom rasporedu za ova četiri dana za redom da bi primali tretman. Prosječno trajanje jedne terapije je oko sat vremena (ovisno o trenutačnim potrebama) zajedno s kratkim razgovorom prije svake terapije. Broj terapija i pauze između njih je individualan za svaku osobu. Dajte sebi dovoljno vremena.

Razumijem da je u našem zauzetom i užurbanom životu pronalaženje vremena za posvećivanje našem zdravlju i ozdravljenju izazov … i tu je dio problema. Samo ozdravljenje je predanost; četiri dana nije mnogo kada se prevodi u tumor koji je otišao, ili više lijekova koji nisu potrebni, ili fizička bol rastvaranja tijekom terapije, ili anksioznost koja se briše.

Ova metoda  temelji se na principu da tijelo liječi samo sebe, a terapeut samo dovodi energiju tamo gdje je ona blokirana i potiče iscijeljenje.

Da li postoje tegobe kod kojih bioenergija ne može pomoći?

Bioenergijom se mogu tretirati sve bolesti. Kod nekih se bolesti može očekivati potpuno izlječenje, a kod drugih ublažavanje simptoma bolesti, ostvarivanje veće samostalnosti kod pacijenta ili zaustavljanje širenja bolesti što ovisi o nizu faktora koji nisu povezani direktno sa bioterapijom, već sa načinom života i navikama koje provodi pacijent u svom svakodnevnom životu.

Na terapiju mogu dolaziti i potpuno zdravi ljudi u svrhu održavanja organizma zdravim ili zbog opuštanja te podizanja imuniteta (znak čovjekove brige i odgovornosti za vlastito zdravlje).
Zdravom čovjeku preporuča se jednom – dva puta godišnje “očistiti” organizam od negativne energije i nakupljenog stresa.

Posebno preporučujem preventivne terapije ljudima sa lošijim imunitetom, prije sezone gripa i prehlada, te isto tako alergičarima (osobito na pelud) prije nego što počnu simptomi (svaki alergičar zna koje doba godine mu najviše smeta). Bioenergijom se tada postižu maximalni rezultati.

Također, naglašavam kako je najteže pomoći onima koji dođu nakon što su apsolutno sve probali i uzdaju se u bioenergiju kao zadnju slamku spasa, očekujući čudesna iscijeljenja. Na sreću, čuda su moguća, ali nažalost jako rijetka. Zato želim svima ukazati na to da se sa bolesti ODMAHulove u koštac, te da u tu borbu uključe i službenu i alternativnu medicinu (ne zanemarujući niti jednu), te sva ostala sredstva koja im stoje na raspolaganju!

Terapija se uspješno provodi i kod sportaša. Kada dođe do ozljede, ozljeda mnogo brže zacijeljuje i znatno se smanjuje bol te je u konačnici oporavak znatno brži.

Isto tako, nakon treninga dolazi do puno bržeg oporavka organizma od umora.
Uz fizičku spremnost, bitna je i ona psihološka za postizanje vrhunskih rezultata i održavanje forme u čemu bioterapija može pomoći.

Terapeut polaže svoje ruke na oboljelo mjesto i pokretima ruku balansira, puni i čisti energetsko polje pacijenta. Iako se tretira određeni problem terapija djeluje na čitav organizam kako bi se tijelo dovelo u balans.

NE POSTOJI NEMOGUĆE, NE POSTOJE NEIZLJEČIVE BOLESTI. NEMOGUĆE MOŽE POSTATI MOGUĆE. NEIZLJEČIVA BOLEST MOŽE SE IZLIJEČITI.

Ne postoje neizlječive bolesti, već postoje samo neizlječivi ljudi koji uz stalno negativno razmišljanje sve više privlače i hrane negativno ili oni koje je netko uvjerio da nema pomoći za njihovu bolest. Nažalost, u takvim slučajevima, možemo očekivati bolest i samo opet bolest. Osobe koje svim svojim bićem teže ozdravljenju i izlječenju s lakoćom brzo ozdrave. Dio naših bolesti ima uzrok  u našem razmišljanju, osječanjima i u našem ponašanju, bioterapija pomaže u osvješćivanju tih uzroka.